Breda Jazz festival 10 mei

Op Hemelvaarts dag zijn we met ons programma ‘De zon komt op’ in Breda op het Jazz festival: onderdeel Jazz & Poetry.
Met de voltallige band: Cajan Witmer, Reinier Voet, Jonas Linnemann en Han Slinger

Een concert met Jazz en Latin  in mijn eigen taal, het Nederlands.
Dat is een lang gekoesterde wens die ik nu gerealiseerd heb.
Ik koos mijn favoriete songs. Dichter Marten Janse hertaalde ze.
Pianist Cajan Witmer maakte nieuwe frisse arrangementen.
Door ze te vertolken in het Nederlands zijn ze echt van mij geworden.

‘Liefde fluistert’, ‘Jonge liefde’, ‘Mijn valse vriend’,
‘Hou me stevig vast’, ‘De zon komt op’, ‘Rode rozen’, ‘Op de veranda’…
Je kent ze allemaal, en toch zijn ze compleet nieuw.
Swingende luisterliedjes in het Nederlands.

Het is in de Lutherse Kerk (ingang Veemarktstraat)
10 mei 2018 van 14:30 – 16:30
Een dubbelconcert met Angela van Rijthoven & jazzgitarist Peter Mingaars
die het eerste uur een ode aan Willem Wilmink brengen.
De entree is € 10,= totaal,  Kaartverkoop via de website van Breda Jazz

 

Première ‘De zon komt op’

… over liefde, leven en relaties.
Zingen in mijn eigen taal: een lang gekoesterde wens die eindelijk in vervulling is gegaan. Die muziek heb ik opgenomen en en is nu klaar om aan iedereen laten horen. Het is voor mij spannend en fantastisch om mezelf op deze manier neer te zetten.

Nederlandse Jazz in de lift

Nederlandstalige muziek is populair. Jazz zit weer in de lift. Het levenslied raakt. De combi? Die maken wij nu. Wij: dat zijn dichter Marten Janse, pianist/arrangeur Cajan Witmer en zangeres Yvonne Weijers. We hebben songs uitgezocht die we muzikaal mooi vinden, met teksten die ergens over gaan.

Onze favoriete songs in het Nederlands

We hebben bewust gekozen voor bekende(re) songs. Die zijn al prachtig, maar in onze eigen taal winnen ze aan aandacht. “Wow! Nu komt dit lied ècht binnen” hoor ik als ik ze zing.

Hoe ontstaat zo’n lied?

Marten Janse: “Een tekst vertaal je niet zo maar. De kunst is om de boodschap te hertalen in een lopend en kloppend verhaal, in eigen poëzie. Zodat je niet het idee hebt dat je naar een vertaling luistert.” Cajan Witmer: “Qua muziek ben ik teruggegaan naar het origineel. Van daaruit heb ik frisse, eigentijdse arrangementen gemaakt.” Yvonne: “Marten heeft de teksten zo herschreven dat ik voel dat ik mijn eigen woorden zing en Cajan heeft muziek geschreven die bij mij past.”

‘De zon komt op’

Het album wordt een mooi gedrukt boekje met alle teksten, een cd met de 12 nummers en jouw persoonlijke download code. Zodat je de muziek kunt luisteren op elk apparaat en waar je maar wilt. Het verschijnt eind januari, maar je kunt het nu al bestellen.
En het releaseconcert is op zaterdagavond 24 februari in de Philharmonie in Haarlem. Daar kun je bij zijn. Kaarten koop je hier.

30 januari Elsa’s Amsterdam

De dinsdagavond bij Cafe Elsa’s staat al jaren in het teken van de Jazz. Iedere dinsdag treedt daar een vast trio op met 2 gastmusici. Dinsdag 30 januari zing ik daar met het trio dat bestaat uit Cajan Witmer op piano, Rob Veenhuizen op contrabas en drummer Willem Smit. Tweede solist is trompettist Eduardo Blanco. Het optreden is van 21.30-00.30 uur, Middenweg 73, 1098 AE Amsterdam. De toegang is gratis.

Mooie liedjes….

… over liefde, leven en relaties.
Zingen in mijn eigen taal: een lang gekoesterde wens die eindelijk in vervulling is gegaan. Die muziek heb ik opgenomen en en is nu klaar om aan iedereen laten horen. Het is voor mij spannend en fantastisch om mezelf op deze manier neer te zetten.

Verder lezen

24 februari De Philharmonie

Zaterdag 24 februari is het zo ver. Dan is ons concert om ons album ‘de zon komt op’ te presenteren.
We doen dat in de prachtige sfeervolle houten zaal van de Philharmonie in hartje Haarlem.
Het begint om 20.30 uur. Ik heb er nu al zin in. Toegangskaarten à € 19,95 (incl. drankje en garderobe) kun je hier bestellen.
Evenals het album met alle Nederlandse teksten.

15 oktober ‘Aan ut water’ Lelystad

Optreden in restaurant Aan ut Water in de Flevo Marinahaven in Lelystad, bij de jachthaven.
Ons latin & jazz repertoire  met pianist Cajan Witmer, bassist Erik Robaard en drummer Maarten Kruijswijk.
Van 16.00-19.00 uur. Aan Ut Water is te vinden in Flevo Marina, IJsselmeerdijk 17 in Lelystad (afslag Overstag via TomTom).

10 oktober Elsa’s Amsterdam

De dinsdagavond bij Cafe Elsa’s staat al jaren in het teken van de Jazz. Iedere dinsdag treedt daar een vast trio op met 2 gastmusici. Dinsdag 10 oktober zing ik daar met het trio dat bestaat uit Cajan Witmer op piano, Rob Veenhuizen op contrabas en drummer Willem Smit. Tweede solist is Jan Verweij – mondharmonica. Het optreden is van 21.30-00.30 uur, Middenweg 73, 1098 AE Amsterdam.

22 juli – Paviljoen Loef Openingsfeest

Zaterdag 22 juli is de officiële opening van Paviljoen Loef, watersportcentrum en horeca aan het prachtige water van de Mooie Nel.
Van 20.00-23.00 treed ik op met mijn band: Cajan Witmer (piano), Erik Robaard (contrabas) Jonas Linnemann (drums).
Lekker jazz & latin aan het water, heb ik nu al zin in.
Adres: Mooie Nelpad 5, 2031AK  Haarlem (via Waarderpolder)

11 juli – Elsa’s Amsterdam

De dinsdagavond bij Cafe Elsa’s staat al jaren in het teken van de Jazz. Iedere dinsdag treedt daar een vast trio op met 2 gastmusici. Dinsdag 11 juli zing ik daar met het trio dat bestaat uit Cajan Witmer op piano, Rico de Jeer op contrabas en drummer Willem Smit. Tweede solist is Jan Verweij – mondharmonica. Het optreden is van 21.30-00.30 uur, Middenweg 73, 1098 AE Amsterdam.

25 april – De Haarlemse Dichtlijn

Elke maand is de Haarlemse Dichtlijn te vinden in Brasserie Tour de France in Haarlem.
Dinsdag25 april zing ik daar nieuwe Nederlandse Jazz/latin liederen, begeleid door gitarist Reinier Voet. De andere gast is Gijs ter Haar, meervoudig slam kampioen. En er zijn voordrachten van diverse andere dichters. Vanaf 20.00 uur in Brasserie Tour de France, Spaarne 94 in Haarlem. Gratis entree.