Haarlem cultuurstad

Haarlem en omgeving bruist van cultuur. Afgelopen tijd hebben we kunnen genieten van festivals zoals Haarlem Jazz.
Jammer was dat de jazz alleen in de bloed hete café’s  te beluisteren was. Op de buitenpodia heb ik echt geen jazz gehoord.
Ik was dus erg blij dat wij met Yvoone Weijers Latin & Jazz donderdagavond heerlijk buiten stond. Wat een sfeer…..!

Ik heb wel een tip voor de organisatie voor volgend jaar. Haarlem e.o. kent veel jazzliefhebbers. Maak de donderdag gewoon DE jazzavond.
En programmeer dan vrijdag en zaterdag zoals je dit jaar ook deed. Voor het giga publiek dat in grote getalen lekker bier wil drinken en ook nog wel een muziekje meepikt.
Ik heb trouwens erg genoten van Giovanca, wat een stem en performance.

En nu is het nieuwe cultuurseizoen geopend. Zondag was het gezellig druk in Haarlem. Veel mensen kozen toch voor het programma ipv voor het strand.
En terecht zou ik zeggen. Maar liefs 100 koren lieten van zich horen. Het nivo verschilde enorm. Ik hoorde het koor Close Up uit Alkmaar voor het eerst, ik vond het groots. Het Z(T)angofestival was er in een prachtige spiegeltent op de grote markt. In zo’n tent wil ik ook wel eens optreden. En op de podia waren allerlei voorproefjes van het nieuwe seizoen. Daarna een wit wijntje op het terras, het voelde als hoogzomer.

En wij gaan weer verder met onze Jazzklup van Beinum. Twee keer in de maand kun je mij daar zien optreden met diverse muzikanten. Ik zie je graag!