Jazzklup van Beinum

Gijs Brands en Ale van der Heijden van Brasserie van Beinum in Haarlem speelden al een tijdje met het idee om met live Jazz te starten. En dat is nu gebeurd. Twee keer per maand op woensdagavond is Jazzclup van Beinum een feit. Zij hebben mij gevraagd om deze optredens te gaan doen en daar zeg ik natuurlijk volmondig ‘JA’ op. Deze sfeervolle plek leent zich uitstekend voor mijn latin & jazz muziek. We spelen met z’n vieren, semi-akoestisch, zonder slagwerk.Ik ga er zeker voor zorgen dat ik het publiek elke keer opnieuw verras. Ik nodig verschillende musici uit om te komen spelen. Afgelopen woensdag was saxofonist Rinus Groeneveld te gast en over een paar weken komt violist Michael Gustorff. En er zijn ook veel goeie pianisten waar ik heel graag mee werk. Cajan Witmer, Pieter van Santen, Mark van der Feen, Berend van de Berg…..het zijn kanjers. Ook gitaar geeft weer een eigen sfeer aan mijn muziek. Woensdag speelde Joep Lumeij gitaar, heerlijk…..  En later op de avond kwam Evert Scholten zijn nieuwe Gybson gitaar nog even uitproberen. Dat werd swingen met twee gitaren!!

EK-voetbal: De data in juni hebben we aangepast aan de voetbalwedstrijden die Nederland speelt of hopenlijk gaat spelen. Jazzklup van Beinum is er nu op woensdag 6 juni, dinsdag 26 juni en woensdag 11 juli. Wat lastiger om te onthouden, maar kijk gewoon even op mijn website. Brasserie van Beinum vind je aan het Klokhuisplein, achter de grote kerk en naast de Philharmonie. Half juli hebben we een zomerstop en als half augustus iedereen zo langzaamaan terug is van vakantie, starten we weer tijdens Haarlem Jazz.

Trouwens met mooi weer heeft van Beinum een giga terras waar je de muziek ook prima hoort. En ze serveren heerlijk eten, van barhap tot diner.