Mooie liedjes….

… over liefde, leven en relaties.
Zingen in mijn eigen taal: een lang gekoesterde wens die eindelijk in vervulling is gegaan. Die muziek heb ik opgenomen en en is nu klaar om aan iedereen laten horen. Het is voor mij spannend en fantastisch om mezelf op deze manier neer te zetten.

Nederlandse Jazz in de lift

Nederlandstalige muziek is populair. Jazz zit weer in de lift. Het levenslied raakt. De combi? Die maken wij nu. Wij: dat zijn dichter Marten Janse, pianist/arrangeur Cajan Witmer en zangeres Yvonne Weijers. We hebben songs uitgezocht die we muzikaal mooi vinden, met teksten die ergens over gaan.

Onze favoriete songs in het Nederlands

We hebben bewust gekozen voor bekende(re) songs. Die zijn al prachtig, maar in onze eigen taal winnen ze aan aandacht. “Wow! Nu komt dit lied ècht binnen” hoor ik als ik ze zing.

Hoe ontstaat zo’n lied?

Marten Janse: “Een tekst vertaal je niet zo maar. De kunst is om de boodschap te hertalen in een lopend en kloppend verhaal, in eigen poëzie. Zodat je niet het idee hebt dat je naar een vertaling luistert.” Cajan Witmer: “Qua muziek ben ik teruggegaan naar het origineel. Van daaruit heb ik frisse, eigentijdse arrangementen gemaakt.” Yvonne: “Marten heeft de teksten zo herschreven dat ik voel dat ik mijn eigen woorden zing en Cajan heeft muziek geschreven die bij mij past.”

‘De zon komt op’

Het album wordt een mooi gedrukt boekje met alle teksten, een cd met de 12 nummers en jouw persoonlijke download code. Zodat je de muziek kunt luisteren op elk apparaat en waar je maar wilt. Het verschijnt eind januari, maar je kunt het nu al bestellen.
En het releaseconcert is op zaterdagavond 24 februari in de Philharmonie in Haarlem. Daar kun je bij zijn. Kaarten koop je hier.