Yvonne

Zingen is mijn passie…2006 Philharmonie DSCF4724_1 uitsnede Yvonne pagina

“Ik wist al heel jong dat ik wilde zingen. Ik was pas negen jaar toen ik mezelf gitaar leerde spelen en daarmee de liedjes begeleidde die ik graag zong.
Van zingen kreeg ik toen al nooit genoeg.”

Al vroeg in mijn studietijd begon ik serieus met zanglessen en zong ik in popbandjes.
Met een Zuid-Amerikaanse vriend studeerde ik bolero’s in en kwam ik in contact met o.a. de bossanova. Het is muziek die me altijd is blijven trekken. Later kwam daar de jazz bij.
Door het experimenteren met deze diverse stijlen ontwikkelde ik mijn eigen geluid en mijn smaak: het werd een combinatie van jazz en latin.

Net even anders

Het heerlijke van muziek is dat het nooit ophoudt. Er is altijd weer iets nieuws te ontdekken en je bent nooit uitgeleerd. Naast bekende jazz standards zoek ik altijd naar variatie. Ik daag mezelf en mijn muzikanten uit door met nieuwe ritmes, stijlen en ook talen aan de slag te gaan.

Ik speur naar nummers die net even anders zijn en die niet iedereen doet. Zo ontdekte ik mooie Spaanse en Brazialiaanse songs. Opzwepend zoals ‘Cachaca Mecanica’ of juist heel fragiel zoals ‘Contigo Aprendi’. Of heftig zoals ‘Yesterday is here’ van Tom Waits. Nederlandstalige muziek is m’n nieuwste uitdaging.

Imme Schade van Westrum schreef:

“Naar jazz zangeres Yvonne Weijers blijf je luisteren, want ze wijst je opnieuw op de ongekende schoonheid van de wereldberoemde melodieën en teksten uit het American Songbook en de Bossanova. Zij doet dat met durf en eigen persoonlijkheid. Haar verleidelijke spel met woorden, harmonie en melodie klinkt nergens geforceerd, maar natuurlijk. Samen met haar uitstekende begeleiders neemt ze je mee op haar verfrissende  ontdekkingsreis.”

Paul Zonneveld van Jazzcafé ‘In den Uiver’:

“Yvonne maakt lekkere ongedwongen jazz. En ze speelt met goeie muzikanten.