Biografie

Bio

Zingen is echt mijn passie en die deel ik graag met jou…

Vanaf dat ik kon praten, ging ik zingen. Al jong leerde ik mezelf gitaar spelen bij de liedjes die ik mooi vond. Ik ontdekte verschillende stijlen zoals pop, latin en jazz. Het experimenteren hiermee, bracht mij bij mijn eigen geluid en smaak. 

Ik begon mijn zangcarrière met Braziliaanse en Cubaanse muziek: samba, bossanova, en rumba en ik breidde mijn repertoire later uit met jazz.

Ik daag mezelf en mijn musici greeg uit om met nieuwe ritmes, stijlen en ook talen aan de slag te gaan. Ik speur naar nummers die net even anders zijn. Zo ontdekte ze de mooie Spaanse en Braziliaanse songs.

Zingen in het Nederlands  is mijn nieuwste uitdaging. Samen met dichter Marten Janse en mijn band heb ik Nederlandse versies gemaakt van mijn favoriete songs. Zie ‘De Zon Komt Op’

Ook toer ik met een programma over het leven van Elly de Waard, waarbij ik haar gedichten vertolk. Zie ‘Home’

In 2012 kwam ik in aanraking met stembevrijding. Ik volgde de opleiding om mijn eigen zang te verdiepen. Hier is mijn liefde voor coachen en lesgeven ontstaan. Het is geweldig om te zien hoe mensen hun eigen stem ontdekken, hun spanning, schroom, kracht en verdriet durven uitdrukken en vrijer en moediger worden om zich te uiten. Dit heeft impact op hun dagelijks leven. Zie ‘Stembevrijding’