Jazz & Latin in het Nederlands
De zon komt op

Yvonne Weijers zingt de prachtige muziek van Cole Porter, Madeleine Peyroux en Robbie Williams in haar moedertaal. Swingende luisterliedjes over de liefde en het leven zelf, recht uit haar hart en in haar eigen taal.Want dat is wat ze doet: de mooiste songs toegankelijk maken voor een breed publiek.

Dichter Marten Janse hertaalde haar favoriete songs in haar eigen woorden. Hij schreef de teksten zeer vakkundig naar de zangeres toe. En pianist Cajan Witmer schreef er nieuwe, frisse arrangementen bij.

Zo zijn klassieke wereldhits als ‘That ole devil called love’ (Alison Moyet), ‘Whisper not’ (Ella Fitzgerald) en ‘The way young lovers do (Van Morrison) muzikaal en tekstueel compleet in het nieuw gestoken. Met als resultaat ‘De zon komt op’: een prachtig album. En een uniek programma, onder regie van Marjolein Macrander, waarmee ze langs de theaters, festivals en clubs toert.

De zon komt op – TRAILER – 1,5 min

De zon komt op – VIDEOCLIP 1

De zon komt op – VIDEOCLIP 2

Line up

Yvonne Weijers – zang
Cajan Witmer – piano
Reinier Voet – gitaar
Han Slinger  – contrabas
Jonas Linnemann – drums en percussie

“Dit is iets wat bijzonder is. Dit is een bekend nummer van de Beatles ‘Things you said today’, vertaald door Marten Janse. En ja dat heeft iets nieuws opgeleverd. Deze hele cd staat vol met bekende nummers die allemaal onbekend geworden zijn, haha. Mooi gelukt! De zon komt op van zangeres Yvonne Weijers.”

Jacques Klöters De Sandwich, NPO5 Radio

“Een zeer persoonlijke en verrassende CD, lekker jazzy. De vertalingen zijn door dichter Marten Janse zeer vakkundig naar de zangeres toegeschreven”.

RakenDRA Smit Muziekwereld NTB