Elly de Waard – een reis door de tijd’
Zoals velen van jullie weten hebben componist Cees Thissen, dichter Elly de Waard en ik de handen ineengeslagen om een uniek muziektheaterproject te realiseren met het leven en werk van Elly in de hoofdrol.

Elly de Waard (1940) is een van de belangrijke dichters van Nederland. Zij was in de jaren ’70 pionier in de popjournalistiek. Zij richtte De Nieuwe Wilden op, waarmee ze vrouwen stem gaf in de poëzie. Als voorvechter van de vrije liefde zette zij haar passie voor vrouwen op papier lang voordat dat vanzelfsprekend was.

De voorstelling
Uit haar enorme oeuvre zijn zestien gedichten geselecteerd. Cees Thissen heeft deze getransformeerd tot prachtige kleinkunst: samensmelting van muziek en poëzie. De teksten gaan over verlangen, erotiek, afscheid en de natuur.

In de concerten neem ik jullie mee in deze muzikale vertelling, samen met Mark van der Feen op piano,  Peter Bjørnild op contrabas en Erik van der Weijden op saxofoon. Het geheel wordt geïllustreerd met fotografie van Geek Zwetsloot en audiofragmenten met openhartige uitspraken van de dichter.

De optredens
Tijdens deze lange warme zomer hebben wij hard gewerkt en nu zijn we zo ver dat de voorstellingen gepland zijn, de website klaar is en de kaartverkoop kan starten. We hebben dan ook veel zin om te gaan optreden.

zondag 30 oktober – première   Het Oude Slot in Heemstede
vrijdag 18 november  Sociëteit De Vereeniging in Haarlem
zondag 20 november  De Cultuurkoepel in Heiloo
vrijdag 2 december  Theater De Nieuwe HKL in Amsterdam
Kom je ook? Kaartverkoop