Stembevrijding

Zangcoach en Stembevrijder

Met stembevrijding nodig ik je uit op zoek te gaan naar jouw eigen natuurlijke moeiteloze stem.

Want als je in contact bent met die stem, ben je in contact met jezelf. Hierdoor ga je meer ontspannen, helderder en vrijer communiceren. Dat gaat als vanzelf en geldt voor iedereen.

Elke stem is uniek en is de spiegel van je ziel. Met jouw stem laat je jezelf zien. Dat is precies de reden waarom we ons vaak inhouden, het is namelijk ook kwetsbaar. Maar als je die eigen stem durft te gebruiken, helpt dat enorm. Je vergroot je zichtbaarheid. Ik help mensen om dat te ontwikkelen.

Voor wie

Stembevrijding is voor iedereen, voor alle mensen die  voelen dat ze beter tot hun recht zouden kunnen komen. En voor specifieke groepen: voor managers, mensen in de sales, mensen die presentaties geven.Door je stem middels klanken de ruimte te geven kom je in rechtstreeks in contact met je vitaliteit en kracht en ontdek je ook wat jou tegenhoudt om je vrij en open te uiten. De weg naar binnen is de weg naar buiten. Daarover gaat stembevrijding.

Hoe werkt stembevrijding?

We werken met het lichaam, met adem- en meditatieve oefeningen, in combinatie met eenvoudige klanken. Samen en alleen. Dat brengt je uit je hoofd en in contact met jezelf. Je ontdekt waar je vrijheid en levendigheid zit en waar je jezelf terughoudt.

Het is jezelf uiten zoals je bent: met schroom, kracht of kwetsbaarheid. En vooral zonder oordeel. Hoe dat is?

 

“Stembevrijding is voor mij een ontdekking. Ik ben gewend aan formele contacten en zit vaak in m’n hoofd.

Ik werd er losser van, ontspannen en milder naar mezelf. Yvonne werkt discreet en biedt veiligheid.”

Eric

Voor bedrijven

Ik train medewerkers en ondernemers individueel. En in teamverband.

Individueel

Voor managers en sprekers die hun persoonlijkheid mee willen nemen als ze communiceren en presenteren.  Tijdens een sessie hebben we een kort gesprek als start. We werken met het lichaam, met adem- en meditatieve oefeningen, in combinatie met eenvoudige klanken. Dat brengt je uit je hoofd en in contact met jezelf. Je ervaart ‘aan den lijve’ waar je vrijheid zit als je spreekt en waar je jezelf tegenhoudt. We werken ook aan voorbereiding, tekstpresentatie en stemproblemen.

Workshops

Stembevrijding is een sterke tool voor versterking van de teamgeest. Zingen verbindt, en je leert elkaar op een andere manier kennen. Als groep hiermee bezig zijn zorgt voor een open en veilige sfeer waarin teamleden elkaar even los zien van hun functie. En dat is de basis die nodig is om aan de slag te kunnen gaan met het opnieuw durven kijken naar het eigen functioneren en waar je naar toe wilt als team. Manager van de AFM zei tegen mij: ik kwam met werkstress binnen, na afloop voelde ik me ontspannen en geaard.

Bel gerust om de mogelijkheden te bespreken.

“Wij zijn in ons werk veel met ons hoofd bezig, deze manier van zingen brengt je uit je hoofd en in contact met jezelf.  

Ik kwam binnen met de bekende werkstress. Na afloop van de workshop voelde ik me ontspannen en geaard. Goede ervaring om samen te zingen en elkaar op een heel andere manier te leren kennen.

Yvonne maakt direct contact met de groep. Zij zorgt voor een sfeer waarin iedereen zich veilig voelt en mee durft te doen. Zelfs degene die van tevoren geen zin had om mee te doen, dacht in de dagen erna nog regelmatig terug aan deze ervaring. Bravo.”

De ervaring van een manager

bij een grote financiële instelling

‘Voor mijn afscheid van het Rode Kruis Ziekenhuis hadden mijn collega’s een bijzondere verrassing geregeld: een workshop stembevrijding van zangcoach Yvonne Weijers. Ze liet ons allemaal zingen, stampen en dansen. We durfden onze stemmen te laten horen, de ene wat harder, de ander wat zachter.

Bij de laatste opdracht stond ik midden in een kring met al mijn collega’s.

Die in koor allemaal ‘Barbara’ ‘Barbara’ zongen. Terwijl ik dit schrijf hoor ik het gezang weer. Het ontroerde me enorm. Yvonne heeft de gave om je een muzikale herinnering te bezorgen, die je nooit meer vergeet!’

Barbara Breedijk

Kleinkunstenaar & Muziektherapeut

Voor particulieren

Cursussen

Er staat nu even geen cursus gepland.

Privéles

Privéles voor ervaren en onervaren zangers. Ik coach vanuit de filosofie van de stembevrijding. Voor wie dat wil werken we ook praktisch aan liedjes en interpretatie. Stembevrijding werkt ook heilzaam bij stress, spanningen of burnout. Je leert zingen wat je voelt waardoor je kunt ontspannen en je gedachten loslaat. Het brengt je uit je hoofd, in je lichaam en in contact met jezelf.

Les van 1 uur € 45,- 20 jaar en jonger
Les van 1 uur € 55,- 21 jaar en ouder

Stembevrijding op maat

Samen zingen tijdens personeelsuitjes, feest, of met een clubje vrienden of vriendinnen. We doen oefeningen om de stemmen los te maken en zingen eventueel een aantal eenvoudige liedjes.

Vragen of een afspraak maken?

 

Vragen of een afspraak maken.
Neem gerust contact op.

De lessen zijn in de Timorstraat 8 in Heemstede.

06 524 18 155

“Ik vond de cursus geweldig en ben daardoor vrijer en vaker gaan zingen. Ik voel dat het zingen nu meer vanuit de diepte komt en dat geeft meer kracht.

Annemieke

“Ik voel me vrijer, opener. Ik heb zelfs gedurfd om alleen te zingen

Charlotte