Stembevrijding

______________________

Korte cursus – 3x 3 uur

Ik werk intussen ik negen jaar als stembevrijder en ik geef voornamelijk privélessen. Ik merk dat een groeiend aantal mensen behoefte heeft aan contact met wie ze in wezen zijn. Daarom heb ik besloten om weer regelmatiger workshops en cursussen te geven.
Binnenkort start ik een korte cursus stembevrijding van drie bijeenkomsten.

Om mee te doen maakt het niet uit of je eerder mee deed of niet. Je zingt wat jij kunt en wat jij durft. Het is jouw pad.

In deze cursus kun je je onderdompelen in je zingen met alles wat in jou leeft.
Je krijgt je de kans om intensief te ervaren wat stembevrijding voor je doet.
En om jou eigen lied te zingen. We zingen samen, in duo’s en solo (oeps, ja ook jij durft dat).

Waar het om draait: We doen oefeningen met adem en klank en stilte.
Heel eenvoudig en puur, zonder goed, zonder fout. Iedereen kan het, zangervaring is niet nodig.
Door te klinken voel je dat jij jij bent en dat alles in jou er mag zijn: je kracht èn je kwetsbaarheid. Alles is goed.

De  cursus is op zaterdag 25 november, 16 december en 13 januari van 10-13 uur.
Er is plaats voor 10 deelnemers.
Kosten: € 105,=.

De Nieuwe Lente – Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid – Raadhuisstraat 56A – Heemstede

Inschrijven/tickets

_______________________________________

Zangcoach en Stembevrijder

Laat je maar meenemen,
je voelt vanzelf waar het stroomt…

In 2012 kwam ik in aanraking met stembevrijding. Ik volgde de 2-jarige opleiding om mijn eigen zang te verdiepen. Hier is mijn liefde voor coachen en lesgeven ontstaan. Het is geweldig om te zien hoe mensen hun eigen stem ontdekken, hun spanning, schroom, kracht en verdriet durven uitdrukken en vrijer en moediger worden om zich te uiten. Dit heeft impact op hun dagelijks leven.

Met stembevrijding nodig ik je uit op zoek te gaan naar jouw eigen natuurlijke moeiteloze stem.

Want als je in contact bent met die stem, ben je in contact met jezelf. Hierdoor ga je meer ontspannen, helderder en vrijer communiceren. Dat gaat als vanzelf en geldt voor iedereen.

Iedereen heeft een eigen geluid, elke stem is uniek. Met je stem laat je dus jezelf zien. Dat is precies de reden waarom we ons vaak inhouden, het is namelijk ook kwetsbaar. We laten ons liever van onze ‘beste’ kant zien.
Maar als je die eigen stem durft te gebruiken, helpt dat enorm. Je vergroot je zichtbaarheid. Ik help mensen om te zingen van binnenuit, moeiteloos en vrij.

Voor wie

Stembevrijding is voor iedereen, voor alle mensen die  voelen dat ze beter tot hun recht zouden kunnen komen. En voor specifieke groepen: voor managers, mensen in de sales, mensen die presentaties geven.Door je stem middels klanken de ruimte te geven kom je in rechtstreeks in contact met je vitaliteit en kracht en ontdek je ook wat jou tegenhoudt om je vrij en open te uiten. De weg naar binnen is de weg naar buiten. Daarover gaat stembevrijding.

Hoe werkt stembevrijding?

We werken met het lichaam, met adem- en meditatieve oefeningen, in combinatie met eenvoudige klanken. Samen en alleen. Dat brengt je uit je hoofd en in contact met jezelf. Je ontdekt waar je vrijheid en levendigheid zit en waar je jezelf terughoudt.

Het is jezelf uiten zoals je bent: met schroom, kracht of kwetsbaarheid. En vooral zonder oordeel. Hoe dat is?

 

“Stembevrijding is voor mij een ontdekking. Ik ben gewend aan formele contacten en zit vaak in m’n hoofd.

Ik werd er losser van, ontspannen en milder naar mezelf. Yvonne werkt discreet en biedt veiligheid.”

Eric

Voor bedrijven

Ik train medewerkers en ondernemers individueel. En in teamverband.

Individueel

Voor managers en sprekers die hun persoonlijkheid mee willen nemen als ze communiceren en presenteren.  Tijdens een sessie hebben we een kort gesprek als start. We werken met het lichaam, met adem- en meditatieve oefeningen, in combinatie met eenvoudige klanken. Dat brengt je uit je hoofd en in contact met jezelf. Je ervaart ‘aan den lijve’ waar je vrijheid zit als je spreekt en waar je jezelf tegenhoudt. We werken ook aan voorbereiding, tekstpresentatie en stemproblemen.

Workshops

Stembevrijding is een sterke tool voor versterking van de teamgeest. Zingen verbindt, en je leert elkaar op een andere manier kennen. Als groep hiermee bezig zijn zorgt voor een open en veilige sfeer waarin teamleden elkaar even los zien van hun functie. En dat is de basis die nodig is om aan de slag te kunnen gaan met het opnieuw durven kijken naar het eigen functioneren en waar je naar toe wilt als team. Manager van de AFM zei tegen mij: ik kwam met werkstress binnen, na afloop voelde ik me ontspannen en geaard.

Bel gerust om de mogelijkheden te bespreken.

“Wij zijn in ons werk veel met ons hoofd bezig, deze manier van zingen brengt je uit je hoofd en in contact met jezelf.  

Ik kwam binnen met de bekende werkstress. Na afloop van de workshop voelde ik me ontspannen en geaard. Goede ervaring om samen te zingen en elkaar op een heel andere manier te leren kennen.

Yvonne maakt direct contact met de groep. Zij zorgt voor een sfeer waarin iedereen zich veilig voelt en mee durft te doen. Zelfs degene die van tevoren geen zin had om mee te doen, dacht in de dagen erna nog regelmatig terug aan deze ervaring. Bravo.”

De ervaring van een manager

bij een grote financiële instelling

‘Voor mijn afscheid van het Rode Kruis Ziekenhuis hadden mijn collega’s een bijzondere verrassing geregeld: een workshop stembevrijding van zangcoach Yvonne Weijers. Ze liet ons allemaal zingen, stampen en dansen. We durfden onze stemmen te laten horen, de ene wat harder, de ander wat zachter.

Bij de laatste opdracht stond ik midden in een kring met al mijn collega’s.

Die in koor allemaal ‘Barbara’ ‘Barbara’ zongen. Terwijl ik dit schrijf hoor ik het gezang weer. Het ontroerde me enorm. Yvonne heeft de gave om je een muzikale herinnering te bezorgen, die je nooit meer vergeet!’

Barbara Breedijk

Kleinkunstenaar & Muziektherapeut

Voor particulieren

 

Korte cursus – 3x 3 uur

In deze cursus  krijg je de kans om intensief te ervaren wat stembevrijding voor je doet. We zingen samen, in duo’s en solo (wie wil)

Data: zaterdag 25 november, 16 december
en 13 januari van 10-13 uur.
Er is plaats voor 10 deelnemers.
Kosten: € 105,=.

De Nieuwe Lente – Centrum voor Vitaliteit en Gezondheid – Raadhuisstraat 56A – Heemstede

Inschrijven

Privéles

Privéles voor ervaren en onervaren zangers. Ik coach vanuit de filosofie van de stembevrijding. Voor wie dat wil werken we ook praktisch aan liedjes en interpretatie. Stembevrijding werkt ook heilzaam bij stress, spanningen of burnout. Je leert zingen wat je voelt waardoor je kunt ontspannen en je gedachten loslaat. Het brengt je uit je hoofd, in je lichaam en in contact met jezelf.

Les van 1 uur € 45,- 20 jaar en jonger
Les van 1 uur € 55,- 21 jaar en ouder

Stembevrijding op maat

Samen zingen tijdens personeelsuitjes, feest, of met een clubje vrienden of vriendinnen. We doen oefeningen om de stemmen los te maken en zingen eventueel een aantal eenvoudige liedjes.

Vragen of een afspraak maken?

 

Vragen of een afspraak maken.
Neem gerust contact op.

De lessen zijn in de Timorstraat 8 in Heemstede.

06 524 18 155

“Ik vond de cursus geweldig en ben daardoor vrijer en vaker gaan zingen. Ik voel dat het zingen nu meer vanuit de diepte komt en dat geeft meer kracht.

Annemieke

“Ik voel me vrijer, opener. Ik heb zelfs gedurfd om alleen te zingen

Charlotte