Afgelopen zondag was onze première in het bijzijn van Elly de Waard zelf.
Elly zei: “Het was een diepgaande ervaring. Om zo op de mooie golven van muziekinstrumenten en stem meegevoerd te worden naar de oorsprong van de gedichten. Het waren twee grandioze uitvoeringen. Hier moet ik echt even van bijkomen.”

Voor Cees (Thissen) en mij viel zondag zondag alles samen. Het was een mooie en intensieve tijd om deze voorstelling te maken, te produceren en te organiseren. Cees dompelde zich onder in de gedichten om de muziek te schrijven. Ik heb ze geabsorbeerd om ze zo authentiek mogelijk te zingen. En nu viel alles op z’n plek. De gedichten en de muziek zijn inderdaad helemaal van mij geworden. Ik voelde me één met de musici, met Cees en Elly en met het publiek.
Mensen waren aan het genieten, lieten zich meevoeren, waren ontroerd, precies datgene wat je hoopt dat er gebeurt.

Gerrie zei:
“Jullie voorstelling heeft mij diep geraakt: ‘als een schot in het hart’ om met Huub Oosterhuis te spreken. Geweldig en ontroerend! ”

Katinka zei:
“Zeker een aanrader! De muziek is prachtig, de teksten wonderschoon en mooi gezongen, de foto’s van Geek betoverend en niet te vergeten dat mooie jasje van Yvonne een feest om naar te kijken!”